Svet
11 ogledov

Šefica News International odstopila

Rebekah Brooks, Rupert Murdoch Reuters
Rebekah Brooks, izvršna direktorica medijske korporacije News International, odstopila zaradi škandala vdiranja v telefone.

Po večdnevnih pritiskih je odstopila Rebekah Brooks, izvršna direktorica medijske korporacije News International, ki je bila v času vdiranja v telefone odgovorna urednica News of The World.

Časnik, ki je prejšnjo nedeljo nehal izhajati, je vdiral v telefone znanim osebam, politikom, žrtvam umorov in terorističnih napadov. Brooksova je bila urednica v času, ko so vdrli v telefonski predal žrtve umora Mily Dowler. Do zdaj se je izgovarjala, da o vdorih ne ve ničesar, saj da je bila takrat na dopustu.

Žal ji je
V izjavi je dejala, da ji je zelo žal zaradi stvari, ki so se dogajale. "Bila sem prepričana, da bi bilo pravilno in odgovorno, da bi nas popeljala skozi to krizo. Vendar je moje vztrajanje na položaju postalo središče debat," je še zapisala v izjavi.

Tako v Veliki Britaniji kot v ZDA poteka obsežna preiskava škandala.     


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.