Svet
93 ogledov

Škandal na univerzi Harvard

Harvard Shutterstock
Več kot 60 študentov svetovno znane univerze Harvard je moralo začasno prekiniti študij po tem, ko so odkrili, da so goljufali pri izpitni nalogi. Gre za enega največjih škandalov v zgodovini šole.

Dekan Harvarda, Michael Smith, je sporočil, da so morali začasno suspendirati približno 60 študentov, saj se je izkazalo, da so goljufali pri zaključnem izpitu. V škandal je bilo sicer vpletenih 125 študentov dodiplomskega študija, preiskavo pa so začeli, ko je eden od profesorjev pri pregledovanju izpitnih pol ugotovil, da so študentje odgovarjali z identičnimi odgovori. Študenti so zaključni izpit namreč opravljali doma, a so dobili strogo navodilo, da ga morajo izpolniti čisto sami. Kasneje so ugotovili, da so to počeli skupinsko.

Približno 60 študentom so začasno prepovedali nadaljevanje študija, nekaj jih je bilo kaznovanih z disciplinsko pogojno kaznijo, ostali pa so bili oproščeni. Tisti, ki so bili spoznani za krive, so suspendirani za dva do štiri semestre. Dekan Smith je škandal označil za goljufijo "brez primere".

Univerza Harvard velja za eno najbolj cenjenih univerz na svetu, študentje morajo za šolanje plačati okoli 63 tisoč dolarjev na leto (približno 45 tisoč evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.