Svet
17 ogledov

Skrinjici dober kilometer pod površjem

Preiskovalci nesreče so za zdaj našli le manjši del trupel, tudi večina sestavni Žurnal24 main
Preiskovalci so locirali črni skrinjici etiopijskega letala, ki je pred dnevi strmoglavilo v Sredozemsko morje ob libanonski obali.

Skrinjici, ki vsebujeta tehnične podatke z zadnjih minut letenja ter posneti govor posadke v kabini, se nahajata v globini okoli 1,3 kilometra, deset kilometrov zahodno od Bejruta. Signal, ki ga oddajata, je zaznala specializirana ameriška ladja. Zaenkrat preiskovalci še ne vedo, ali sta skrinjici znotraj trupa letala.

Na površje ju bodo verjetno dvignili s posebnimi podmornicami.

Ponedeljkove nesreče letala družbe Ethiopian Airlines ni preživel nihče od 90 ljudi na krovu. Letalo boeing 737-800 je v morje strmoglavilo ponoči po lokalnem času med hudo nevihto, kmalu po vzletu z letališča v libanonski prestolnici. Prve ugotovitve kažejo, da pilot ni upošteval navodil kontrolnega stolpa o smeri poleta. Priče trdijo, da je letalo zagorelo v zraku in v vodo padlo v več delih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.