Svet
4 ogledov

Skupaj rekordno navzdol

"Vse dobro," je v novoletni poslanici zaželel Pahor. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Padec podpore. Tako slovenski premier Pahor kot njegov ameriški idol Obama sta se znašla na dnu.

Nekdanja javnomnenjska ljubljenca sta konec tedna doživela rekordno nizko priljubljenost.

Izredne razmere pri Kosorjevi
Čistka. Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kar iz New Yorka sporočila, da načrtuje prevetritev vlade. Neuradno pa je slišati, da naj bi hrvaško znova pretresel val aretacij. Prvi na seznamu naj bi bil bivši sodelavec Iva Sanaderja, zakladnik HDZ Mladen Barišić.

Obamov spopad z mediji
Borut Pahor je po raziskavi Vox populi zdrsnil na deveto mesto, kar je njegova najnižja uvrstitev v zadnjih 12 letih. Je pa res, da popularnost narašča njegovi stranki SD, ki je za cel odstotek prehitela največjo konkurentko, opozicijsko SDS.

Obami gre slabše. Po anketi, ki jo je objavila medijska hiša CNN, je z 42-odstotno podporo najnižje v svoji predsedniški karieri. Na volitvah v kongres bi za kandidate, ki bi jih predlagal on, glasovalo samo še 37 odstotkov Američanov.

Medtem ko pri nas 66,9 odstotkov ljudi meni, da vlada ne dela uspešno, je dobil Obama še kup konkretnih kritik. Dinesh D'Souza, bivši politični svetovalec predsednika Ronalda Reagana, ga je v reviji Forbes označil za “najhušega antibiznis predsednika v vsej generaciji, mogoče celo ameriški zgodovini. Predvsem zato, ker je javni dolg povečal, da ga ni več mogoče meriti v milijonih, ampak v milijardah. Hkrati pa širi nadzor federalne vlade nad investicijskim bančništvom, zdravstvenim sistemom, avtomobili in energijo.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.