Svet
2057 ogledov

Slovenec na Dunaju z dronom ogrozil policijski helikopter

helikopter Saša Despot
Avstrijski policijski helikopter se je v soboto okoli 17.30 znašel v težavah zaradi drona, ki ga je upravljal 41-letni Slovenec.

Avstrijska policija je sporočila, da je zaradi nespametnega ravnanja včeraj v dunajskem okrožju Meidling na višini 200 metrov skoraj prišlo do trčenja med policijskim helikopterjem in dronom. Na srečo se je pilotu helikopterja v zadnjem trenutku uspelo izogniti trčenju blizu parka Schönbrunn.

Dron, ki je ogrozil avstrijski policijski helikopter | Avtor: LPD Wien LPD Wien
Pilot je - kot dunajski policisti izpostavili v sporočilu za javnost - videl, da je lastnik dron spustil na parkirišču Gaßmannstrasse, ga pospravil v avto in skušal pobegniti. Policisti so ga izsledili in ustavili nekaj kilometrov od kraja incidenta. Enainštiridesetletnik je policistom dejal, da je želel dron le "preizkusiti". Ko je videl helikopter, pa je tako ali tako nameraval. Policistom je 41-letnik, ki bodo obdolžili povzročanja nevarnosti v zračnem prostoru, povedal še, da ni vedel, da lahko s svojim dronom povzroči nevarnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice