Svet
22 ogledov

Slovenec, najslavnejši kanadski tat

Igor Kenk (Foto: Toronto Star) Žurnal24 main
Igor Kenk, nekdanji slovenski policist, je v Kanadi znan kot najhujši tat koles v zgodovini države.

Kenka je sodišče v Torontu pred nekaj dnevi obsodilo na 30 mesecev zaporne kazni zaradi kraje koles in posedovanja mamil. Kolesa je popravljal in nato preprodajal naprej v svoji trgovini z rabljenimi kolesi.

50-letni Kenk je dejanja priznal, zato je bila tudi kazen milejša, kot bi bila sicer. Velik del kazni je odsedel že v priporu.

Kenka so aretirali že julija lani, potem ko je policija dolgo časa iskala, kdo stoji za velikim številom ukradenih koles v tem največjem kanadskem mestu. Zato so po ulicah nastavili kolesa in nato v zasedah čakali na veletatu. Kenka so aretirali, ko je s pajdašico – svojo partnerico – z verige ravnokar "osvobodil" dve kolesi.

Statistika po aretaciji močno padla
Policija je nato po raznih garažah in skladiščih po vsem Torontu našla kar 2.865 koles. Njegova trgovina je bila tako zapolnjena z njimi, da so jih morali z gornjih nadstropij spuščati s pomočjo vrvi, poroča Guardian.

Kasneje je policiji uspelo najti okoli 600 lastnikov. Odkar je Kenk v zaporu, je število kraj koles v Torontu padla kar za 17 odstotkov.

Kenk je zaradi svojega početja postal zelo znan, po njem bodo posneli celo dokumentarec. Kenk naj bi sicer kolesa "zbiral" zato, da bi jih lahko preprodajal za kruh, ko bo prišel konec sveta. Kenk sicer nima kanadskega državljanstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.