Svet
8 ogledov

Sneg na Hrvaškem povzročil kaos v prometu

Sneg Zagreb
1/3
Marko Prpić/Pixsell
Številne težave v prometu, leti odpovedani, trajektu v privezih.

Sneg na Hrvaškem povzroča nemalo preglavic. Kot poročajo hrvaški mediji, v Zagrebu zamujajo tramvaji in vlaki, do taksija pa je zaradi velikega navala nemogoče priti. Nekateri tramvaji niso vozili, ker je zmanjkalo elektrike.

Ujeti tudi Slovenci

Na avtocesti A3 Bregana- Lipovac, kjer sta v snegu obstala dva priklopnika, vozila stojijo v koloni že od zjutraj. Govorili smo z bralko Ružico, ki v koloni pred Zagrebom stoji že od 12. ure. "Po 15 minutah vožnje po avtocesti smo se zaustavili in od takrat stojimo v koloni. Nekateri stojijo na miru že od devetih zjutraj," nam zgroženo pripoveduje Ružica. Šele ob šesti uri zvečer so se premaknili za sto metrov, potem pa so ponovno obstali. "Nikogar nikjer, nobenega policista, nikjer ni videti, da bi plužili. Bencina nam že znanjkuje, avtomobili so že zmrznjeni. Nimamo pijače, hrane, ne moremo na stranišče," pripoveduje Ružica. Pravi, da so po radiju trikrat slišali obvestilo, da je zastoj in to je to. "Tudi, če je bil kamion prevrnjen, bi ga morale od zjutraj pa do sedaj že mravlje raznositi naokrog."

Porivali avtobus

Dnevnik.hr poroča, da so morali potniki porivati celo avtobus, ki je obstal v snegu. Avtobus je ustavil na postaji v Veliki Gorici in ni več mogel naprej. Potniki naj bi poskušali pomagati s tem, da so porivali avtubus, pod penvmatike pa naj bi dajali časopis in kartone. "Na srečo je prišel drugi avtobus," je za Dnevnik.hr povedala ena izmed potnikov.

Zaprto tudi letališče

Croatia Airlines je za danes odpovedala vse lete iz Zagreba v London, na Dunaj, Frankfurt, Zürich, München in Split. Prav tako so bili odpovedani leti iz Prištine, Sarajeva, Splita in Dubrovnika v Zagreb. Zimske službe letališče sicer poskušajo očistiti, vendar jim velike težave predstavlja močan veter, ki dela nanose.

Trajekti ne vozijo

Na linijah Brestova-Porozina, Lošinj-Susak, Sumartin-Makarska trajekti ne vozijo, prav tako pa ne vozijo katamarani na nekaterih linijah.

Sneg tudi ob morju

Sneg je pobelil Istro, Reko in njeno širše območje, prav tako je padal na kvarnerske otoke. V Gorskem Kotarju ga je zapadlo okoli pol metra, drugo so ga namerili od 20 do 30 cm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.