Svet
50 ogledov

Sneg pobelil tudi hrvaške otoke

Sneg po Sloveniji bralka Melita
V prvih dneh novega leta sneg ni prekril le Slovenije, pač pa tudi Hrvaško. Redko se zgodi, da pobeli tudi kakšnega od otokov. Pred dvema dnevoma so se ga denimo razveselili na Cresu.

Po podatkih istrske policije sneženje ni povzročalo težav v prometu, čeprav tamkajšnji prebivalci niso vajeni vožnje po zasneženih cestah. Ceste je sneg sicer pobelil tudi na Krku.  

Šetnja po snijegu...3.1.2016. Predošćica

Posted by Sandro Puncet Photos on Sunday, January 3, 2016
 

Prvi ovogodišnji snijeg na otoku...3.1.2016. Predošćica, otok Cres

Posted by Sandro Puncet Photos on Sunday, January 3, 2016

 

V Sloveniji bo sicer občasno snežilo še do jutri zjutraj, danes popoldne pa bo predvsem v južni polovici države možna poledica.

Oblačno bo, čez dan se bodo predvsem v južni polovici Slovenije pojavljale manjše padavine. Sprva bo deževalo le ob morju in na Goriškem, drugod snežilo, nato bo po nižinah jugovzhodne Slovenije sneg prehajal v dež. Možna bosta tudi poledica in žled. Najvišje dnevne temperature bodo od -8 do -2, na Primorskem od 3 do 8 stopinj Celzija.

Ponoči se bo v severni Sloveniji prehodno delno zjasnilo, do jutra pa se bo večinoma spet pooblačilo.

Jutri bo oblačno. Čez dan se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine. Večinoma bo snežilo.

Od četrtka dalje suho vreme

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Popoldne bo predvsem v višjih legah zapihal zahodni do jugozahodni veter.

V petek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Od petka do nedelje bo predvidoma suho vreme. Malo dežja bo možno predvsem v nedeljo v južnih krajih. Prehodno bo deževalo v ponedeljek ter znova v sredo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.