Svet
19662 ogledov

Šok, ko so želeli rezervirati dopust: Trikrat dražje kot lani!

ležalniki morje poletje dopust Profimedia
Družina Heinz iz Kölna si vsako leto privošči poletne počitnice v Turčiji. Bivajo v hotelu s štirimi zvezdicami, kjer izberejo storitev all-inclusive. V preteklosti so za takšen dopust plačali okoli 3.500 evrov, letos pa so bili nad cenami šokirani.

Angelika Heinz je običajno počitnice za svojo družino rezervirala sredi maja. Že trikrat so dva tedna poleti preživeli v turškem mestu Colakli. "To je naš drugi dom," je povedala za spletni Focus. Lani so za dopust odšteli skoraj 3.500 evrov. "V ceno je bilo vključeno vse – leti iz Düsseldorfa v Antalijo in nazaj, prevoz do hotela in nazaj, družinska soba s štirimi posteljami, ponudba all-inclusive in seveda čista plaža," je povedala. 

Letos jih je čakalo presenečenje. Hotel, v katerem so običajno stanovali, je namreč skoraj potrojil ceno. Za enak paket kot lani bi morali odšteti 9.600 evrov. V hotelu so jim povedali, da je povpraševanje veliko, prav tako so imeli veliko rezervacij, zato so cene prilagodili povpraševanju. Podražile so se tudi letalske vozovnice. Za štiričlansko družino bi morali v začetku julija odšteti slabih 1.600 evrov za povratni let na relaciji Düsseldorf – Antalija. Družina se je odločila letos dopustovati drugje. Izbrali so si Albanijo, ki je vse bolj priljubljena med nemškimi turisti. 

Cene letov in hotelov za priljubljene poletne destinacije, med katere sodijo Španija, Italija, Francija, Grčija, Turčija in Egipt, so julija in avgusta drastično višje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Štiričlanske družine morajo samo za pot pogosto odšteti več kot 1.300 evrov. Družinske sobe so na nekaterih destinacijah celo dražje od luksuznih dvoposteljnih sob za pare. Desetdnevni oddih na Rodosu ali Kreti družino iz Münchna letos stane 5.700 evrov, piše Focus, ki kot alternativo predlaga destinacije v Španiji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:09 03.julij 2024.

    Naj grejo v Šobčev bajer,bodo tudi presenečeni

  • Pepe007 07:39 03.julij 2024.

    Z višjimi cenami takih dopustov ni nič narobe, če se EU gre nek "boj" proti izpustom, ki je baje potreben. Ali aktivisti blokirajo letališča od koder gredo njihovi sodržavljani na počitnice v oddaljene kraje, ali samo je.be.jo ljudi, da stojijo ...prikaži več na avtocesti, ko se se peljejo v službo? Verjetno ne, ker tudi aktivisti radi letijo z letali kam daleč na "okoljevarstveni" protest in počitnice :)

  • Naklonsky 07:15 03.julij 2024.

    To ne bo držalo! Cene v Grčiji so skoraj enake, niso bistveno višje kot lani!