Svet
776 ogledov

Šokirana mama: Iz otroškega sedeža se je začelo kaditi

Facebook
Američanka Emily Perna, mati dveh otrok, je starše opozorila, da ne posegajo po rešitvah, ki so lahko za otroke zelo nevarne.

Emily Perna je za Today.com pojasnila, kaj se je zgodilo med vožnjo v avtomobilu. Dejala je, da je izstopila iz avta, da bi iz zadnje klopi vzela 21-mesečnega sina Luco. Dejala je, da uporablja otroški sedež, v katerem otrok gleda v obratno smer vožnje. V avtomobilu ima zato tudi otroško ogledalo, da lahko sinčka opazuje. "Sina sem vzela iz otroškega sedeža in opazila, da se sonce odbija od otroškega ogledala v avtu. Iz otroškega avtosedeža se je začelo kaditi. Ne morem opisati, kako hitro se je to zgodilo in kako hitro, instinktivno sem odreagirala. Bila sem v šoku, saj si sploh nisem mogla predstavljati, da so takšna ogledala lahko tako nevarna. Če se ne bi takoj odzvala, bi se lahko zgodila tragedija," je za Today povedala Perna.

Dejala je, da je najprej pomislila, da gre za prah, nato pa se je luknja hitro povečevala. Sina je takoj vzela iz sedeža. Ugotovila je, da svetloba, ki se odbija od ogledala na avtomobilski sedež, povzroča gorenje sedeža. Takoj je tudi odstranila otroško ogledalo iz avtomobila.

Številni ameriški mediji so zgodbo mame povzeli, pri Today pa so citirali tudi strokovnjakinjo za varnost otrok Jen Saxton, ustanoviteljico in izvršno direktorico Tot Squad (Podjetje, ki ponuja storitev, ki povezuje starše s strokovnjaki), ki je dejala, da je to prvi tak primer v 15 letih.

"Mislim, da je to izjemno redka situacija," je povedala za Today, kjer so se obrnili tudi na proizvajalca ogledal Nuby in proizvajalca avtomobilskega sedeža Graco, kjer pa odgovora niso prejeli.

Perna je svojo zgodbo objavila na Facebooku, kjer je postala viralna. Pravi, da je upala, da bo to pomagalo drugim mamam, da bodo pri prevozu otrok bolj previdne. Perna se je odločila, da se znebi otroškega ogledala, drugega ne bo kupila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.