Svet
2049 ogledov

Specialci vdrli v hišo in prijeli morilca iz Srbije

Včeraj navsezgodaj so pripadniki posebne enote policije v okolici Zagreba vdrli v hišo in prijeli 48-letnega srbskega državljana, za katerim je Srbija razpisala mednarodno tiralico. Poleg njega je aretirala še tri tuje državljane, ki so z njim stanovali.

Hrvaški policisti ugotovili, da se v hiši v Sesvetah blizu Zagreba nahaja tuj državljan, za katerim je Interpol Republike Srbije razpisal mednarodno iskanje zaradi pobega iz zapora.

Vladan Sretenović je bil leta 1998 prvič obsojen na 30 let zapora, a so mu kazen nato prepolovili. Tokrat je Srbija za njim razpisala tiralico zaradi prestajanja 1,5-letne zaporne kazni zaradi hudega poškodovanja moškega v nekem baru junija 2016. Potem ko je moški padel po tleh, sta ga Sretenović in njegov prijatelj še naprej brcala in ga huje poškodovala. 

Hrvaški mediji so objavili video posnetek policijske akcije, v kateri so kriminalca aretirali, dostopen je na tej povezavi.

Poleg njega so zaradi nezakonitega zadrževanja na ozemlju Hrvaške aretirali še 22-letnega državljana Bosne in Hercegovine in 34-letnega državljana Črne gore. Pri 19-letniku pa so našli marihuano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.