Svet
9 ogledov

Sporna izjava ga je odnesla

Jedrska elektrarna Fukušima leta 2004 (levo) in včeraj po dveh eksplozijah. (Fot Žurnal24 main
Nova japonska vlada je po vsega osmih dneh že doživela prvi udarec. Minister, ki je Fukušimo označil za "mesto smrti", je odstopil.

Zaradi sporne izjave o območju v okolici nuklearke Fukušima je danes odstopil minister za gospodarstvo Jošio Hačiro. Hačiro je namreč ob obisku nuklearke tamkajšnje območje označil kot "mesto smrti".

Hačiro, ki je ministrski položaj prevzel v vladi novega japonskega premiera Jošihika Noda, je s temi besedami užalil številne Japonce, še posebej tiste, ki so pred marčevsko jedrsko nesrečo živeli v okolici Fukušime in so morali nato zaradi radioaktivnega sevanja svoje domove zapustiti.

Hačiro se je na današnji novinarski konferenci večkrat opravičil za to izjavo in zatrdil, da je premier Noda že sprejel njegov odstop. Obenem je zanikal, da naj bi se ob svojem obisku območja Fukušime celo pošalil, tako da se je z jakno podrgnil ob nekega novinarja in ob tem pripomnil, da ga bo "okužil s sevanjem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.