Svet
165 ogledov

Sramota ameriške vojne mornarice

USS Milwaukee Wikipedia
Ena izmed najnovejših ameriških vojaških ladij je na svoji prvi plovbi doživela polom; morali so jo odvleči v 40 navtičnih milj oddaljeno bazo.

Ena izmed najnovejših ladij ameriške mornarice, ena izmed ladij s skupnim imenom USS Milwaukee, ki je bila mornarici predana 21. novembra, se je med prvo plovbo pokvarila. 

Priobalni vojni ladji so odpovedali motorji, kar je precej nerodno, glede na to, da je kapitan ladje pred prvo plovbo zagotovil, da je njegova posadka v resnici neustavljiva. “Ne glede na to, kakšne so težave, s katerimi se soočamo, moja posadka zanje vedno najde rešitev,” se je pohvalil.

Za to vrsto okvare posadka očitno ni bila dovolj izurjena, po ladjo so morali poslati vlačilce, ki so jo odvlekli v 40 navtičnih milj oddaljeno bazo ameriške mornarice. Zakaj so ladji odpovedali motorji, še ni uradno znano.

Senator John McCain, predsednik Odbora za oborožene sile maeriškega senata, je incident označil za "zaskrbljujoč". "Novice so alarmantne, predvsem upoštevajoč dejstvo, da je bila ladja v uporabo predana pred le 20 dnevi," je ameriškim medijem poudaril McCain. 

Gre sicer za eno izmed najnovejših pridobitev ameriške mornarice, pred dnevi se je ta pohvalila še z eno pridobitvijo, in sicer z najnovejšim in najsodobnejšim rušilcem, katerega izdelava je stala 4,4 milijarde dolarjev.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 6
  • Papaja Popi 09:12 14.december 2015.

    Vsakršna podobnost z Bavčarjevim P111, je zgolj slučajna in zlonamerna ! ! ! !

  • Pepe007 08:19 14.december 2015.

    To so unikatni izdelki in ne velikoserijski. Nekaterih stvari za računalniškim zaslonom ni možno predvideti.

  • Nexus835 06:28 14.december 2015.

    Pa naj se jaz dodam moje videnje te zadeve. Torej , kot prvo je plovilo pa naj bo vojasko ali trgovsko pod pogodbeno garancijo , ki sta jo sklenila narocitelj izdelave plovila in izdelovalec plovila. Kot sem zasledil se je ...prikaži več okvara zgodila na pogonskih agregatih. Ker so le ti po garancijo proizvajalca ni mogoce izvesti nobenega "ad hoc" popravila , ker se iznici garancija. Ladja je bila na poskusnih voznjah kjer so merili parametre vazne za delovanje ladje in jih primerjali z parametri , ki jih je objavil proizvajalec. Zagotovo so bili na krovu tudi inzenirji proizvajalcev , a so zagotovo dobili navodila kako dalje.Glede nasega mornariskega ponosa pa ze vrabci civkajo , da je to bil en velik nateg. Pogonski motorji so bili ze izven garancijskega roka in plovilo je bilo kljub vsemu prevzeto kot novo. Staresinic&Co.; Press.