Svet
2039 ogledov

Srednješolce bi z avtobusom moral peljati v Prago, napihal je 1,22 promila

Avtobus voznik Profimedia
Hrvaško javnost pretresa zgodba iz prestolnice. Voznik avtobusa bi srednješolce moral odpeljati iz Novega Zagreba v Prago, ob policijski kontroli pa je napihal kar 1,22 promila.

Zagrebška prometna policija je danes okoli 6. ure zjutraj opravila redni pregled avtobusa, ki bi moral prepeljati srednješolce iz Novega Zagreba na izlet v Prago. 

Na Aveniji Večeslava Holjevca so policisti na poziv šole opravili preventivni tehnični pregled avtobusa varaždinskih registrskih tablic, last pravne osebe, ki ga je vozil 54-letni voznik. Med nadzorom so vozniku opravili tudi alkotest, preden bi se moral z otroki podati na pot, poroča hrvaški Index.

Alkotest je pokazal, da je imel voznik 1,22 promila alkohola v krvi, zaradi česar so ga takoj izločili iz prometa, zoper njega pa so uvedli prekrškovni postopek.

Kot še piše hrvaški Index, je bilo ugotovljeno, da je avtobus tehnično brezhiben in varen za vožnjo. Za to, da so otroci v Prago prišli varno, je poskrbel drugi voznik, ki je zamenjal pijanega.

Kot je sporočila policija, je takšen nadzor del dolgoletnega sodelovanja policije in vzgojno-izobraževalnih zavodov za zagotavljanje varnosti otrok v prometu.

*Fotografija voznika je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.