Svet
8 ogledov

Stanje pacienta kritično

Thomas Duncan youtube.com
Ebola. Stanje Thomasa Erica Duncana, ki ga zdravijo v Teksasu, se je poslabšalo.

Njegovo življenje visi na nitki, je povedala tiskovna predstavnica bolnišnice, v kateri se zdravi Thomas Eric Duncan, ki je ebolo iz Liberije pripeljal v Teksas.

Duncan je v omenjeno ameriško zvezno državo pripotoval 20. septembra. S svojim dekletom Louise Troh si je želel v ZDA ustvariti novo življenje, piše v elektronskem sporočilu, ki ga je prejela baptistična skupnost Wilshire, v katero je bila včlanjena Trohova.

Pri Duncanu so se simptomi hemoragične mrzlice pojavili štiri dni po prihodu v Ameriko. Oblasti se sprašujejo, koliko ljudi je pacient okužil. Ker ga je bolnišnica najprej domov poslala z antibiotiki, je bil po izbruhu bolezni v stikih z več kot 80 ljudmi, ki jih sedaj opazujejo. Po poročanju CBS-a, je verjetnost, da so se okužili, največja pri desetih osebah. Štirje tesni družinski člani okuženega do 19. oktobra ne smejo zapuščati doma.

Panika v Nebraski

Pacient, ki se je zaradi ebole zdravil v Nebraski, je spet v bolnišnici. Zdravnik Richard Sacra je nekaj časa delal v Liberiji, kjer pa ni bil v stikih z bolniki z ebolo, a se je kljub temu okužil. Po vrnitvi v ZDA so ga zdravili na izolacijskem oddelku v Nebraski. Po opravljenem testu, ki v njegovem sistemu ni pokazal prisotnosti virusa, so ga izpustili domov. Sacra pa je sedaj spet v bolnišnici. V Bostonu je zaradi kašlja in vročine obiskal urgenco. Zdravniki sicer ne verjamejo, da je pri njem ebola spet izbruhnila, kljub temu so ga prestavili na izolacijski oddelek. Tam bo ostal, dokler ne ugotovijo vzroka simptomov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.