Svet
3092 ogledov

Starše zamudnike bodo prijavili socialni

Šolar Žurnal24 main
Osnovna šola se je odločila uvesti kazen za starše zamudnike.

Šola Holy Trinity Church of England iz Gravesenda v Kentu je sprejela odločitev o uvedbi posebnih kazni za starše, ki zamujajo po svoje otroke. Za vsakih pet minut zamude jim bodo zaračunali 1 funt (nekaj več kot en evro). V primeru, da otrok ne bodo prevzeli do 16. ure - pol ure po zaprtju šole - bodo o tem obvestili tudi socialno službo. 

Šola trdi, da so se morali za takšno potezo odločiti, da bi pokrili stroške, ki jih imajo z učitelji, ki morajo ostajati dlje v šoli. Starši so nad takšno odločitvijo ogorčeni. 

Eden od staršev, ki je anonimno spregovoril za The Independent, je poudaril, da je veliko staršev otrok, ki obiskujejo to šolo, v težkem finančnem položaju. Številni z delom zaključujejo podoben čas, kot se končuje šola in tako le stežka poberejo otroke pravočasno. Sprašuje se, ali je to, da jim grozijo s socialno službo, sploh zakonito.

Ravnateljica Denise Gibbs-Naguar je opozorila, da je zamujanje postalo redna praksa in da šola ne more kriti naraščajočih stroškov. Poleg tega čakanje vpliva tudi na otroke, ki jih skrbi, ker ne vedo, kje so njihovi starši. 

Jerry Glazier iz sindikata izobraževalne dejavnosti je za BBC dejal, da kaznovanje ni prva pot. Bolje bi bilo staršem pojasniti, zakaj je pomembno, da otroke pravočasno pobirajo.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.