Svet
8862 ogledov

Ste čutili potres? Hrvaško pošteno streslo, čutili smo ga tudi pri nas

Potres Varaždin 24sata
Tla so se na Hrvaškem pošteno zatresla, in sicer so v okolici Varaždina zabeležili potres z magnitudo 4,0. Potres smo dobro občutili tudi na slovenskih tleh.

"V torek, 13. avgusta 2024, ob 8.43 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 4,0 v bližini Varaždina (Hrvaška). Po prvih podatkih so potres čutili predvsem prebivalci severovzhodne Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," so zapisali na Arsovi spletni strani, ki preučuje potrese.

Nadžarišče potresa naj bi bilo 22 kilometrov JV od Varaždina. Sodeč po Arsovih vprašalnikih, je dodobra streslo tudi slovenska tla, saj je v dobre pol ure bilo izpolnjenih skoraj 300 vprašalnikov. Sodeč po vprašalnikih so potres čutili prebivalci Lendave, Maribora, Ormoža, Murske Sobote in v drugih manjših občinah ter celo prebivalci Raven na Koroškem, Velenja ter Radeč. 

Precej huje se je potres čutil na Hrvaškem, kjer je marsikoga vrgel iz postelje. "Grozen občutek, zagrmelo je in cela hiša se je stresla," portal 24sata navaja enega od prebivalcev Hrvaške. "Zabobnelo je iz globine, lestenec se je zibal celo minuto," je dodal drugi, tretji pa: "V Koprivnici se je vse treslo, spravil nas je iz postelje."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Ender3 09:39 13.avgust 2024.

    Bog jih nima rad..Kockasti gorijo in se tresejo..

  • TisNotPadu 09:37 13.avgust 2024.

    jaz ga nisem čutil...

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:31 13.avgust 2024.

    Potres,umazano morje, joj sploh ne gremo na hrvaško,ampak samo na otoke v jadranu