Svet
9 ogledov

Streli med pogrebom

Žalujoči so pospremili prevoz trupla 21-letnika iz bolnišnice. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Med ponedeljkovimi protivladnimi protesti je v Bahrajnu umrl moški. Pogrebno slovesnost je zaznamoval napad varnostnih sil na žalujoče. Zaradi omenjenega napada umrl še en človek.

V protivladnih protestih v Bahrajnu je prišlo do spopadov med policijo in protestniki. Pri tem je bil ranjen 21-letni Ali Abdulhadi Mushaima, ki je za posledicami ran kasneje umrl. Notranje ministrstvo je že uvedlo preiskavo, s katero naj bi ugotovili, ali je policija med protesti "neupravičeno uporabila orožje".

Pogrebnega sprevoda za umrlim 21-letnikom se je udeležilo več tisoč žalujočih. Nanje so varnostne sile med današnjo pogrebno slovesnostjo streljale z gumijastimi izstrelki in solzivcem.

Iz bolnišnice poročajo o novi, drugi smrtni žrtvi protestov. Sprejeli so 31-letnika, ki je bil poškodovan v prej omenjenem napadu varnostnih sil na žalujoče. Ob prihodu v bolnišnico je moški umrl.

Se obetajo novi protesti?
Poznavalci predvidevajo, da bo nova smrtna žrtev vodila v nove proteste v pretežno šiitskem Bahrajnu, ki jo vodi sunitska kraljeva družina Al Halifa. Bahrajn je sicer strateški zaveznik Zahoda v regiji in oporišče pete flote ameriške mornarice.

V ponedeljkovih protestih, ki so potekali hkrati s protesti v Jemnu in Iranu, je bilo sicer ranjenih 25 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.