Svet
721 ogledov

Streljal na policiste, končalo se je s smrtjo

Streljanje v Münchnu Profimedia
Policija je v okviru obsežnega posredovanja v središču Münchna danes v bližini izraelskega konzulata ustrelila oboroženega osumljenca, ki je kasneje ranam podlegel. V medsebojnem obstreljevanju so policisti po navedbah tiskovnega predstavnika izstrelili več strelov. Drugih osumljencev naj po doslej znanih informacijah ne bi bilo.

Policija je vse dopoldne v številčni postavi in ob pomoči helikopterja posredovala na območju trga Karolinenplatz in ulice Briennerstrasse, kjer se nahajata izraelski konzulat in muzej, posvečen obdobju nacizma. Na konzulatu so potrdili, da ni bil v streljanju ranjen nihče od njihovih uslužbencev.

Policija je sprva sporočila, da je zadela in ranila osumljenca, ki da je imel pri sebi strelno orožje. Kasneje je bavarski notranji minister Joachim Herrmann javil, da je moški ranam podlegel. Potrdil je, da je imel pri sebi puško in je izstrelil več strelov, preden so policisti streljali nazaj.

Streljanje v Münchnu | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg policije so tudi očividci poročali, da je na območju odjeknilo več strelov. Policija je prebivalce pozvala, naj se izogibajo temu predelu mesta, dostop do katerega so zaprli s cestnimi zaporami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je na novinarski konferenci, posvečeni drugim temam, streljanje označila za resen incident. Zahvalila se je münchenski policiji, ki da dobro opravlja svoje delo. "Zaščita judovskih in izraelskih ustanov je, kot veste, naša najvišja prioriteta," je dejala.

Do incidenta sicer prihaja na obletnico terorističnega napada palestinske skupine Črni september, v katerem je bilo med olimpijskimi igrami v mestu leta 1972 ubitih 11 Izraelcev.

Streljanje v Münchnu | Avtor: Profimedia Profimedia

Takrat so sprva napadalci v olimpijski vasi ubili dva moška, devet pa jih zajeli za talce. Približno 18 ur kasneje so se poskusi osvoboditve končali s smrtjo deveterice, enega policista in petih napadalcev.

Prav v času streljanja je na izraelskem konzulatu danes potekala slovesnost v spomin na žrtve. Herrmann je dejal, da bi bilo lahko dejanje povezano z obletnico in bližino konzulata.

Streljanje v Münchnu | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Enzgg4 16:53 05.september 2024.

    Jebala jih "zaščita judovskih in izraelskih ustanov". Očitno genocidni narodi držijo skupaj

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 16:48 05.september 2024.

    Hitler je imel popolnoma prav, ker je uničeval usrane žide! Škoda ker ni do konca opravil svojega posla!