Svet
2190 ogledov

Streljanje na srednji šoli, več mrtvih

streljanje srednja šola Georgia Profimedia
V predmestju Atlante v ameriški zvezni državi Georgia je prišlo do strelskega napada na srednji šoli. Umrlo je več ljudi, poročajo o več ranjenih.

Guverner Georgie, republikanec Brian Kemp, v izjavi za medije ni navedel podrobnosti, dejal pa je, da moli za vse na srednji šoli Apalachee v kraju Winder z okoli 18.000 prebivalci.

Ameriške televizije prikazujejo posnetke, na katerih so šolski stadion poln dijakov, reševalna vozila in helikopterji, ki prevažajo ranjene v bolnišnice.

streljanje na srednji šoli Apalachee zvezna država Georgia | Avtor: Profimedia Profimedia

Televizija NBC poroča, da se je policija odzvala na prijavo streljanja na šoli zjutraj kmalu po začetku pouka v novem šolskem letu. Po poročanju BBC so štirje ljudje umrli, devet se jih zaradi ran zdravi v bolnišnicah. 

Osumljenca za napad so aretirali. Po do zdaj znanih podatkih gre za mlajšega moškega.

Srednjo šolo Apalachee obiskuje okoli 1.900 učencev, gre za drugo največjo šolo v okrožju Barrow. Alexsandra Romero, dijakinja omenjene srednje šole, je dejala, da so bili v učilnici, ko so odjeknili streli. "Spomnim se, da so se mi roke tresle," je povedala za časnik Atlanta Journal Constitution. "Počutila sem se slabo, vsi so jokali, vsi so poskušali najti svoje brate in sestre.

Štirinajstletna Camille Nelms je za NBC News povedala, da so krogle prebile stene njihove učilnice. Vsi so iskali zavetje. "Jokala sem, nisem hotela umreti tako," je dejala. 

Ameriški predsednik Joe Biden je bil o dogajanju v zvezni državi Georgia obveščen. Skupaj s prvo damo sta izrazila sožalje svojcem. Dodal je, da se je "vesel začetek novega šolskega leta spremenil v še en grozljiv opomnik, kako nasilje s strelnim orožjem razdira našo skupnost". "Tega ne smemo sprejemati kot nekaj normalnega," je dejal. Vnovič je pozval k spremembi zakonov glede nošenja orožja. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kmodri_ 21:29 04.september 2024.

    To je način zmanjšanja ogljičnega odtisa!

  • Enzgg4 21:25 04.september 2024.

    Eh, te ljudske šege in navade.....

  • Avatar Red Hiney
    red 20:49 04.september 2024.

    Make America great again!