Svet
1204 ogledov

Strmoglavilo letalo z 62 potniki. Preživel ni nihče

letalo, krilo Profimedia
Razlog tragedije še ni znan.

V Braziliji je danes strmoglavilo potniško letalo z 62 ljudmi na krovu, je sporočila brazilska letalska družba VoePass. Nesreče letala, ki je strmoglavilo v mestu Vinhedo v zvezni državi Sao Paulo, ni preživel nihče, so po poročanju BBC sporočile lokalne oblasti.

Po podatkih letalske družbe so bili na letalu 58 potnikov in štirje člani posadke. Dvomotorno turbopropelersko letalo je letelo iz mesta Cascavel v zvezni državi Parana na glavno letališče v mestu Sao Paulo.

Letalo je po navedbah brazilskih oblasti strmoglavilo na naseljeno območje. Brazilska televizijska mreža GloboNews je objavila posnetke območja, ki je bilo v plamenih, iz razbitin se je kadil dim. Policija, gasilci in civilna zaščita so na območje poslali reševalne ekipe, obveščene pa so bile tudi lokalne bolnišnice.

Po podatkih spletne strani za sledenje Flightradar24 je bilo letalo izdelano leta 2010 in je iz Cascavela odletelo ob 11.56 po lokalnem času.

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva se je na dogodku, na katerem je bil govornik, žrtvam nesreče poklonil z minuto molka. Novico o nesreči je objavil na družbenih omrežjih: "Zelo žalostno. Izražam solidarnost z družinami in prijatelji žrtev."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.