Svet
4534 ogledov

Strmoglavilo s kokainom prenaloženo letalo

Stmoglavljeno letalo Russell Saigomi/Twitter
Tihotapci so se ušteli v nosilnosti letala.

Iz Papue Nove Gvineje poročajo o nenavadni nesreči manjšega letala tipa cessna, ki je strmoglavilo takoj po vzletu proti Avstraliji. Policija je vest sporočila šele danes, saj jih je nesreča, ki se je zgodila že 26. julija, v zadnjih dneh pripeljala do aretacije petih nevarnih kriminalcev v Melbournu, cilju pošiljke. 

Na cessni naj bi bilo v trenutku poskusa vzleta z nekega obrobnega letališča kar 500 kilogramov kokaina. "Pohlep je imel veliko vlogo v delovanju kriminalne združbe," so v uradnem sporočilu zapisali avstralski policisti in dodali, da ne morejo "izključiti verjetnosti, da je prav masa kokaina močno vplivala na nezmožnost letala za vzlet." Kriminalne združbe namreč v času letalskih omejitev izkoriščajo različne načine, da bi v Avstralijo pretihotapili čim več droge.

Stvari so se začele razpletati, ko so reševalci naleteli na razbitine skrivnostnega letala, za katerega nihče ni prijavil nesreče. Izkazalo se je, da je bilo letalo januarja letos registrirano na ime osebe, ki je bila že pokojna, saj je lani poleti umrla zaradi ubodnih ran. Iz Avstralije na Papuo Novo Gvinejo je očitno priletelo brez avtorizacije, pilot pa je ob tem letel na zelo majhni višini, da ga ne bi opazili radarji. Tam so ga naložili z drogo, a se je vzlet ponesrečil. 

Po nesrečnem strmoglavljenju je pilotu letala nekako uspelo zbežati, a se je dva dni kasneje sam predal policistom, poroča CNN. Po intenzivni iskalni akciji pa so policisti našli tudi kokain, katerega vrednost bi na avstralskem trgu dosegla okoli 80 milijonov avstralskih dolarjev (okoli 50 milijonov evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam1 16:48 01.avgust 2020.

    Ubogi koristniki !!!!