Svet
774 ogledov

Sveto pismo po novem del učnega programa

sveto pismo Profimedia
Najvišji uradnik za izobraževanje v ameriški zvezni državi Oklahoma, šolski nadzornik Ryan Walters, je v četrtek vsem javnim šolam v državi ukazal, da v učne programe od 5. do 12. razreda vključijo sveto pismo.

Louisiana je pred tem javnim šolam ukazala izobešanje desetih zapovedi v vseh učilnicah, poročajo ameriški mediji.

Proti ukrepu Louisiane so že bile vložene tožbe, podobno pa se sedaj obeta tudi v Oklahomi, saj gre po prepričanju zagovornikov ločitve cerkve od države za grobo kršitev ustave.

Vendar pa so ameriški konservativci zadnja leta ohrabreni zaradi konservativne večine vrhovnega sodišča, ki se je doslej v podobnih primerih vedno postavila na stran krščanske vere.

"Sveto pismo je nepogrešljiv zgodovinski in kulturni mejnik. Učenci Oklahome brez osnovnega poznavanja svetega pisma ne morejo pravilno razumeti temeljev našega naroda," je izjavil šolski nadzornik Ryan Walters.

"Odločno nasprotujemo kakršnim koli zahtevam, da se v Oklahomi ali kjer koli drugje v ZDA v javnih šolah na silo poučuje vera ali da je ta obvezen del učnih programov," pa je sporočil vodja Sveta za ameriško-islamske odnose v Oklahomi Adam Soltani.

Walters je nekdanji učitelj, ki je med kandidaturo za izvolitev na položaj šolskega nadzornika napovedoval boj proti levičarskim ideologijam ter prepoved knjig s takšno vsebino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Mark035
    Mark035 08:41 29.junij 2024.

    Upam, da obvezno uvedejo tudi učni program "pravljice H.C.Andersena", ker njegove zgodbe imajo enako osnovo kot zgodbice iz biblije. Vsi verniki ste zaslepljeni s pravljicami.

  • Kmodri_ 18:02 28.junij 2024.

    Katoličani že rajajo! No, Ameriki!

  • Nelaži 10:13 28.junij 2024.

    Na morali in etiki stojijo temelji človeštva in vsake države. 10 božjih zapovedi je tako ali drugače zapisanih v vseh religijah. Ne malikuj, ne laži, ne kradi in ne ubijaj. Spoštuj očeta in mater. To pa nikakor ne ustreza svetovni ...prikaži več satanistični kabala mafiji in njeni ideologiji transhumanizma s katero medijsko bombardirajo mlade.