Svet
69044 ogledov

Takšna usoda je doletela novorojenčka, ki so ga našli v smeteh

Dojenček Profimedias
Dojenček, ki so ga 13. maja našli v smeteh, je po treh tednih zapustil bolnišnico in odšel k rejniški družini.

Sredi maja so v košu za smeti v Zaprešiću našli novorojenčka. K sreči je otrok preživel in zdaj po treh tednih bivanja v zagrebški bolnišnici Sveti Duh odhaja k rejniški družini, poroča Dnevnik Nove TV. 

"Otrok je bil rojen 13. maja in je nekaj manj kot mesec dni bil v bolnišnici. Otrok je zdrav, odpuščen iz bolnišnice in je pri rejniški družini. Celotnemu zdravstvenemu osebju se je bilo težko posloviti od otroka, bilo je zelo čustveno," je povedal Krešimir Hojsak, vodja pristojnega centra za socialno delo. 

Strokovne službe so ocenile, da je za otroka boljša rešitev rejniška družina kot pa namestitev v domu. Otroku, čigar starši niso znani, so pred namestitvijo v rejniški družini uredili vse dokumente. V bolnišnici so ga klicali Ivan po dežurnem zdravniku Ivanu Zovku, ki mu je rešil življenje. Po odhodu iz bolnišnice je otrok dobil novo ime in priimek. 

Hojsak je pojasnil, da bo center za socialno delo družini nudil vso potrebno pomoč pri skrbi za otroka. Po treh mesecih naj bi otroka lahko tudi posvojili, piše Index. 

Novorojenčka sta v večernih urah našla mladoletnika, ki sta se vračala s treninga. Policija je takoj začela s preiskavo dogodka, ki je še v teku. Policija primer obravnava kot poskus uboja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • oneh 18:21 06.junij 2024.

    Vržeš novorejenčka v smeti pa te obsodijo za poskus uboja. Če bi pa istega otroka ženska prej splavila, torej bi ga dejansko ubila, pa je to človekova pravica. Bolno do Amena! Imamo pa svobodo in levaki- a še plešete?