Svet
4757 ogledov

Takšno je stanje družine, udeležene v nesreči, ki je vzela mamo treh otrok

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Iz zadrske bolnišnice so sporočili, kakšno je stanje štirih članov družine, ki jih je povozil 29-letni moški. Slednjega bodo v kratkem zaslišali.

Na Viru se je v soboto zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 24-letna mati treh otrok. V družino, ki se je iz centra vračala v apartma, je priletel 29-letni voznik. Petčlanska družina je hodila ob robu vozišča. Nasproti je pripeljal 29-letni voznik osebnega avtomobila zadrskih registrskih tablic. Moški je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča na kamenje, nato pa z avtom trčil v družino. Voznik je imel v krvi 1,75 promila. 

Voznika bodo danes zaslišali in zanj zahtevali pripor. Vzrok nesreče je bil verjetno alkoholiziranost in neprilagojena hitrost, pišejo hrvaški mediji. Vozniku grozi od tri do 15 let zapora. 

V nesreči je 24-letna ženska umrla. Huje je bil poškodovan 28-letni moški in dva otroka, tretji otrok je bil lažje poškodovan. Moškega so operirali, njegovo stanje je stabilno. Zdravniki pričakujejo, da bo še en dan ostal na intenzivnem oddelku. Triletni deček se še naprej bori za življenje. Zdravniki se še odločajo, ali bodo dečka prepeljali na zdravljenje v Zagreb ali Split. Štiriletno deklico so premestili na oddelek, 11-mesečni dojenček pa ni dobil hudih telesnih poškodb. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Suli
    Suli 11:20 19.avgust 2024.

    Naj čimprej okrevajo, a težje bo preboleti izgubo mame in žene. "Vzrok nesreče je bil verjetno alkoholiziranost" 🙄 ja novinar 1,75 promila v krvi🤔