Svet
9 ogledov

Talibani ubili 35 delavcev

V Iraku so odjeknile kar tri eksplozije. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Afganistanu so talibani danes ubili 35 delavcev, ki so gradili cesto, in jih 20 ranili. V najhujšem napadu v Iraku v zadnjih mesecih ubitih vsaj 25 ljudi.

Poleg delavcev je v zasedi umrlo tudi osem talibanskih upornikov, ki so jih ubile varnostne sile podjetja, ki je gradilo cesto. Napad se je zgodil v taboru, kjer so delavci bivali.

Delavce je napadla večja skupina talibanov, boji pa so potekali dve uri, so sporočili iz province, kjer se je napad zgodil.

Napad se je zgodil v gorskem predelu na jugu Afganistana. Talibani so sicer pred kratkim napovedali pomladansko ofenzivo.

Počilo tudi v Iraku
V bombnih napadih, uperjenih proti policiji v severnoiraškem mestu Kirkuk, je bilo danes ubitih najmanj 25 ljudi, 79 pa ranjenih, poroča STA.

Tri eksplozije – dva avtomobila bombi in bomba, pritrjena na avtomobil – so odjeknile v razmiku ene ure, so povedali iraški varnostni predstavniki. Gre za najhujše nasilje v Iraku v zadnjih dveh mesecih.

Eksplozije so povzročile veliko gmotno škodo na zgradbah ter na policijskih in civilnih vozilih, oblasti pa so prebivalce Kirkuka pozvale, naj darujejo kri za žrtve.

Z nafto bogata pokrajina z mestom Kirkuk, ki leži 250 kilometrov severno od Bagdada, velja zaradi napetosti med etničnimi skupinami Kurdov, Turkmencev in Arabcev za eno najbolj nestabilnih območij v Iraku, še poroča STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.