Svet
22 ogledov

Teroristični napad v Italiji

Bologna napad zelezniska
1/2
Žurnal24 main
Na železniški postaji v Bologni je neznanec zgodaj zjutraj podatknil požar. Dogodek je ohromil železniški promet na italijanski osi sever-jug.

Požar je izbruhnil  okoli 4.30 in uničil kable za nadzorne sisteme železniških prog. V incidentu k sreči ni bil nihče poškodovan. Ustavljeni so bili vsi hitri, lokalni in regionalni vlaki med Milanom in Bologno. Železniški promet je začel znova normalno delovati šele dopoldne.

Preiskovalci domnevajo, da za napadom stojijo aktivisti radikalnega okoljskega gibanja No TAV, ki želijo preprečiti gradnjo hitre železniške proge med italijanskim Torinom in francoskim Lyonom. Italijanski prometni minister Maurizio Lupi je poudaril, da gre za teroristični napad. 

Premier Matteo Renzi miri Italijane. Po njegovih besedah gre za sabotažo, vendar pa še preverjajo, kaj točno se je zgodilo. Dodal je še, da podrobno spremljajo dogajanje.

Podoben napad na železnico se je v Italiji zgodil že v nedeljo, ko so neznanci z molotovkami uničili kable ob železniški progi nedaleč od Firenc, kar je botrovalo zamudam v železniškem prometu na osi sever-jug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.