Svet
14 ogledov

Titov vnuk bi poenotil komuniste

Titov vnuk Joška (drugi z leve) med mladimi pripadniki komunistični ideji. Žurnal24 main
Josip Joška Broz, vnuk nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza - Tita, utegne kmalu stopiti na čelo združenih srbskih komunističnih strank.

Josip Joška Broz upa, da se bo v novi stranki povezalo vseh 14 strank komunistične usmeritve, ki trenutno delujejo v Srbiji. Če bi mu to uspelo, tudi z zbiranjem podpisov, potrebnih za registracijo stranke, ne bi imel težav.

Joška Broz je sin najstarejšega Titovega sina Žarka, ki ga je imel kasnejši diktator z Rusinjo Pelagijo Belousovo - Polko. Joška Josip Broz je zaključil gozdarsko fakulteto, po delu v gozdnih gospodarstvih in državnih lovskih revirjih pa se je zaposlil v zveznem sekretariatu za notranje zadeve, kjer je ostal do leta 1983. Nekaj časa se je bavil tudi z gostinstvom, v politiko pa se je odločil vstopiti po umoru srbskega premiera Zorana Džindžića leta 2003.

Kot je še dejal, so zainteresirani za vstop v enotno Komunistično stranko (KP) za pogoj postavili, da novo stranko vodi prav on.

Program KP temelji na izkušnjah njene predhodnice, a je prilagojen pogojem današnjega časa, kot sta npr. privatizacija in evropska integracija. Glavni cilj KP je po besedah Broza "vrniti dostojanstvo temu narodu", katerega poglavitni problem je, da "so vse niti v rokah peščice ljudi". Najpomembneje po njegovem je, da bi lahko vsak, ki dela, od svojega dela živel.

Broz je sicer prepričan, da na političnem prizorišču v Srbiji obstaja prostor za stranko komunistične usmeritve, saj je po njegovem v tej državi še veliko komunistov, ki so ohranili svoja prepričanja, a niso hoteli "v te komunistične sekte". Poleg tega se politična levica v svetu, v Evropi in v Srbiji krepi, ocenjuje Joška Broz.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.