Svet
1 ogledov

Titovo štafeto na pot pospremila jajca

Star mercedes in maršalove slike so le še bleda slika nekdanje Titove štafete, k Žurnal24 main
Iz Umaga je proti Beogradu in tamkajšnji Hiši cvetja krenila hrvaško-slovenska Titova štafeta.

Privrženci dolgoletnega jugoslovanskega voditelja, za nekatere rešitelja jugoslovanskih narodov, za druge brezsrčnega diktatorja, so se na pot odpravili s starim mercedesom, okrašenim s Titovimi slikami. 25. junija bodo štafeto predali Titovemu vnuku Jošku.

Udeleženci iz Hrvaške in Slovenije so na pot krenili izpred umaškega bara Tito. Kot so pojasnili organizatorji iz reškega društva Titova republika, štafeta letos nosi ime Bratstvo in enotnost, s čimer želijo opozoriti na vzpostavitev bratskih vezi med narodi nekdanje Jugoslavije. "Mi nismo nostalgiki za nekdanjo državo, smo pa nostalgiki po odnosih, ki so takrat veljali med njenimi narodi," je dejala ena izmed udeleženk Štediva Srića Žic.

Štafeta pa je med mimoidočimi poleg odobravanja požela tudi ogorčenje, v Titovo sliko je priletelo celo jajce. "Banda lopovska. Sram naj vas bo. Pojdite klečat v Hudo jamo", je na udeležence kričala 60-letna Zdravka Leindl, poroča 24sata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.