Svet
24919 ogledov

"Toliko časa potrebujejo rakete do zahodnih prestolnic. Štejte vsako minuto."

Reševalni pas/Twitter
Ruska novinarka in poslanec državne dume razpravljala o najnovejši ruski balistični raketi, ki je lahko opremljena z jedrskimi bojnimi konicami,

Rusija je pred dnevi sporočila, da je preizkusila novo medcelinsko balistično raketo tipa sarmat. Raketa, ki je lahko opremljena z jedrskimi bojnimi konicami, bo močno okrepila ruski jedrski potencial, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Ruska novinarka Olga Skabejeva in poslanec državne dume Aleksej Žuravljov sta v oddaji na ruski televiziji Rusija1 štela sekunde leta te najnovejše balistične rakete do nekaterih prestolnic. "To bi morale videti tudi zahodne države. Štejte vsako sekundo," je dejal Žuravljov. 

Ukrajina Svet Britanci: Putin bi v prihodnjih dneh lahko razglasil tretjo svetovno vojno

Nobena raketa na svetu ne more doseči tako oddaljenih ciljev kot ta, je pred dnevi sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Sarmat ima doseg 18.000 kilometrov. To Rusiji omogoča, da napade tako preko severnega kot južnega pola ter doseže cilje po vsem svetu. Raketa, trdijo Rusi, lahko doseže hitrost 25.750 kilometrov na uro.  "Ena raketa in to je to. Velika Britanija ne obstajaj več. Resno mislim," je  v oddaji dejal Žuravljov.

Skabejeva je pojasnila, da bi od izstrelitve iz Kaliningrada do Berlina raketa potrebovala pičlih 106 sekund, od Kaliningrada do Pariza 200 in do Londona 202 sekund, povzema Yahoo news.

 

 

 

 

 

Komentarjev 46
  • Željko 08:19 01.maj 2022.

    Bravo Rusija ne pusti se izigravati tem smetem katerim pravimo Američani

  • optimist11 20:22 30.april 2022.

    Ta izjava negira njihove zahteve po nevtralni Ukrajini. Kregajo se za neki tampon med V in Z , v stvari pa imata obe strani rakete dometa kot je naveden. Vozite se vsi politiki L, D, in vseh barv v PM.

  • Ender3 18:56 30.april 2022.

    Igrajo se s potrpljenjem Rusov in ogrožajo celotni mir. ... https://insajder.com/svet/kako-brutalna-lekcija-iz-ulic-leningrada-oblikuje-nas-svet-ce-je-spopad-neizogiben-je-pomembno