Svet
26476 ogledov

Razkrili podrobnosti o strelcu, ki je poskušal likvidirati Donalda Trumpa

donald trump poskus atentata
1/5
Epa
Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je razkril identiteto moškega, ki je poskušal izvesti atentat na kandidata za predsednika Združenih držav Donalda Trumpa.

FBI je potrdil ime strelca na Trumpa, gre za 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz kraja Bethel Park v Pennsylvaniji: "FBI je identificiral 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka v Pensilvaniji kot osebo, ki je vpletena v poskus atentata na nekdanjega predsednika Donalda Trumpa 13. julija v Butlerju v Pensilvaniji."

Crooksa, ki so ga predstavniki tajne službe takoj po tem, ko je iz njegove puške odjeknil strel, ubili, je bil sicer registrirani republikanec, poroča agencija Reuters. 

Šlo pa naj bi za osamljenega strelca. Poleg napadalca je umrl še en človek, dva sta bila huje ranjeni.

donald trump poskus atetntata pennyslvynia | Avtor: Epa Epa

Celoten potek dogodkov si lahko ogledate na spodnjem video posnetku, ki so ga objavili na platformi X.

"Nocoj se je zgodil poskus atentata na nekdanjega predsednika Trumpa," je na novinarski konferenci povedal predstavnik FBI-ja Kevin Rojek.

Predstavniki tajne službe in FBI-ja so na skupni novinarski konferenci v kraju Butler v Pensilvaniji povedali še, da je šlo za osamljenega strelca in. "Ni razloga za to, da bi verjeli, da še obstaja kakršna koli nevarnost," poudarjajo policisti. "Pripadniki tajne službe so napadalca ustrelili," pa so potrdili.

donald trump poskus atetntata pennyslvynia | Avtor: Epa Epa

Crooks je streljal s strehe poslopja blizu zborovanja in izven zavarovanega območja. Krogla je Trumpa zadela v uho, odpeljali so ga v bolnišnico. Predstavniki njegove kampanje so nato sporočili, da je z njim vse v redu.

 

 

 

Komentarjev 32
  • Kmodri_ 16:30 14.julij 2024.

    Slovenija izraža sožalje svojcem likvidatorja, ki je dal življenje za likvidatorja! Smrt bodočega tirana ali diktatorja je praznik za demokracijo! Ko crknila Tečrjeva je cela Anglija rajala! Čarovnica je uvEdla neoliberalizem in množični prekariat! Tako bo Dump ukinil republiko in ...prikaži več vpeljal diktaturo v ZDA!

  • Rim 15:33 14.julij 2024.

    Iz ene od običajnih za komentiranje dogodkov določenih enot komentirajo, da njihova tajna služba ne najde niti sposobnega najetega strelca.

  • bobubob 12:35 14.julij 2024.

    Je to morda eleganten izhod, ki so ga ZDA izbrale v sili, da se z enim (namerno zgrešenim) strelom rešijo ukrajinske sramote in končno tudi svoje sedanje žalitve predsedniške funkcije? In bo pravi atentator nastopil šele, ko bodo njihovi scenariji ...prikaži več nadaljnjega sra*nja po svetu prilagojeni pokovidno zvišani zavesti narodov?