Svet
12 ogledov

To se je gostom zgodilo med obiskom restavracije

Vdor zemlje You tube
Jama, ki je vase potegnila kar 14 avtomobilov, je nastala po močnem deževju.

Gostje restavracije v kraju Meridian v ameriški zvezni državi Mississippi so bili v soboto najmanj presenečeni, ko so se vrnili po svoje jeklene konjičke in zagledali spodnji prizor. 

Luknja, globoka okoli pet, široka 11 in dolga kar 120 metrov, je vase pogoltnila 14 avtomobilov. Pri tem k sreči nihče ni bil poškodovan. Zakaj je do vdora zemlje prišlo, še ni čisto jasno. 

Direktor javne varnosti mesta Buck Robert je dejal, da gotovo ne gre za t. i. udornice (ang. sinkholes), ki občasno nastajajo v kraškem svetu, ko podzemna voda intenzivno odnaša zemljino pod površjem tal in se zato nenadno udre strop nad podzemnim prostorom. 

Krivo močno deževje

V Meridianu in okolici je v zadnjih dnevih močno deževalo, zaradi namočenosti tal se je odprtina po vdoru še nekoliko razširila.
Pod zemljo je bila nameščena jeklena cev, ki lahko popusti pod večjo težo, sesedeno zemljišče pa je poškodovalo tudi glavno vodovodno cev, ki je bila speljana na istem področju.

Območje je bilo še do nedavnega gradbišče, restavracijo pa so odprli šele prejšnji teden. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.