Svet
64427 ogledov

To so vse glasnejše govorice o načrtu za rušenje Putina

Vladimir Putin, pravoslavna velika noč v Moskvi Profimedia
V zadnjih dneh se vse glasneje širijo namigi, da je v pripravi načrt za rušenje ruskega predsednika.

Govoric se seveda ne da preveriti, jih je pa med drugim na Twitterju omenil tudi finski minister obrambe za obveščevalne posle general Harri Ohra-aho. Delil je članek londonskega časnika City A. M. in potrdil, da se v ruski prestolnici širijo govorice o možnem uporu zoper Vladimirja Putina. 

"V Moskvi se širijo govorice, da se številni nekdanji generali in člani KGB-ja pripravljajo rušiti ruskega predsednika Vladimirja Putina in tako končati vojno v Ukrajini, ki jo v Rusiji vse bolj doživljajo kot strateško napako," je napisal. 

Govorice so na tej točki še vedno zgolj namigovanja, ki jih je nemogoče preveriti, podobno kot tiste, ki so povezane z domnevno Putinovo težko boleznijo. Niso pa nove. 

Že pred tedni so nekateri tuji mediji objavljali, da vplivneži v Rusiji, med njimi tudi nekateri iz obveščevalnih krogov, vidijo vse večji problem v Putinovi invaziji na Ukrajino. S tem naj bi bil povezan tudi Putinov strah, kaj bi utegnilo slediti, če bi bil odstavljen z oblasti.

Vladimir Putin, Ukrajina Neizvedljiva naloga Svet Putinov novi ukaz "šokiral" njegove poveljnike

Nekdanji ameriški general: Storil bo vse

Jack Keane, nekdanji ameriški general, strokovnjak za nacionalno varnost, je za Fox Business pred nekaj dni komentiral Putinov trenutni položaj. Izpostvil je, da se seveda ne ve, katerim govoricam je moč verjeti, da pa bo Putin vsekakor storil vse, da se obdrži na oblasti. Med drugim tudi zaradi strahu, kaj bi lahko storil njegov naslednik. 

"Ne osredotočam se na domnevne zdravstvene težave, na govorice, da je izoliran, da izgublja nekatere svetovalce, pač pa na Putinovo odločnost, da ostane na oblasti. Zelo dobro ve, da bi prihod naslednika, ki se z njim ne strinja, lahko zanj pomenil tudi smrt." 

Nekdanji ameriški general, strokovnjak za Rusijo, je izpostavil še, da nekateri Putina nemara še vedno podcenjujejo, vendar da je on ne glede na trenutno situacijo še vedno odločen realizirati svoje bojne načrte. Dodal je še, da Putin druge prihodnosti, razen da ostane na oblasti, nima.2

Nafta Slovenija EU zaostruje sankcije, tudi Slovenija v embargo ruske nafte? Vladimir Putin Svet Putin: Zahod bi lahko pomagal ustaviti ta grozodejstva

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Dusan12 12:15 05.maj 2022.

    Marko Koprivc je tudi namignil in z očmi nekako pokazal, da se mu pipec v gatak veno pdpre pred ponižnim pogledom drobcene Violete.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:55 04.maj 2022.

    Sliši se lepo, je pa tudi zaskrbljajoče. Putin je sigurno med najbolj varovanimimi ljudmi na svetu in sam bog ve kaj bi lahko vse za sabo potegnilo če bi se ga poskušalo strmoglaviti. Ma spet po drugi strani, bi bil ...prikaži več že čas za njegov pokoj.

  • LolekinBolek 21:34 04.maj 2022.

    Če pade Putin, bo Rusija samo še cucek ZDA. To se nikoli ne bo zgodilo. Za Putinom, drug Putin.