Svet
7 ogledov

Tovornjakar spregledal voznika in naglo zavil

protest, podizvajalci, primorska avtocesta Saša Despot
Ob 12. uri so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti na viaduktu Bivje v smeri Ljubljane. Promet je zaradi nesreče močno oviran, poteka po pasu za počasna vozila.

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je na cesti ostal državljan Poljske, ki se mu je pokvaril avto in je to tudi pravilno označil s trikotnikom in vsemi štirimi smerokazi.

Za njim je pripeljal 31-letni voznik tovornega vozila z Obale. Ker je tujca spregledal, je začel naglo zavirati in sunkovito zavil levo. Pri tem je izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal čez oba pasova in trčil v varovalno ograjo, ki je poškodovana v dolžini več kot sto metrov.

Po podatkih Prometno-infomacijskega centra za državne ceste je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče na primorski avtocesti na razcepu Srmin iz smeri Kopra proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas. Potrebna je previdnost.

Komentarjev 1
  • fazko 09:28 27.julij 2012.

    Primoeska in štajerska avto cesta so tako ali tako obremenjene s tovornjaki sploh tujimi ki napol spijo v vozilih in vozijo popolnoma neodgovorno in zakaj policija ne zaostri psihofizičnih stanj pri njih.Sicer pa tovorbjake bi morali spraviti na vlake na ...prikaži več meji in gotovo.Sprašujem da za vse so neke civilne inciative za takšno perečo varnost ni pa nobenega nikjer.