Svet
10 ogledov

Toži zaradi spletne igrice

Za igranje igrice je porabil kar 20 tisoč ur. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Havajčan Craig Smallwood toži južnokorejsko računalniško podjetje NCSoft Corporation, ker ga je igrica Lineage II tako zasvojila, da ni več mogel opravljati osnovnih življenjskih potreb.

51-letni Havajčan je tako proti podjetju lanskega oktobra vložil tožbo, v kateri ga med drugim obtožuje duševnih bolečin in zavajanja.

Smallwood je po pisanju spletne strani Star-Advertiser dejal, da je od leta 2004 za igranje igrice porabil več kot 20 tisoč ur in da podjetje uporabnikov nikoli ni obvestilo, da jih lahko igrica popolnoma zasvoji.

Zaradi igrice tri tedne v bolnišnici
51-letni moški je v tožbi proti podjetju zapisal tudi, da "vsakdanjih aktivnostih, kot na primer vstajanje iz postelje, oblačenje, umivanje in komuniciranje z družinskimi prijatelji, ni bil zmožen več opravljati".

Ob tem tudi trdi, da je bil zaradi igrice hospitaliziran tri tedne in da mora sedaj trikrat na teden obiskovati terapije.

NCSoft: Uporabniku izbrisali račun
Podjetje je od tamkajšnjega sodišča zahtevalo, da zavrne vseh osem točk obtožnice. Sodnik Alan Kay pa se je v obravnavi četrtega avgusta odločil, da jih bo zavrnil le polovico.

NCSoft Corporation se bo tako sedaj moral braniti proti obtožbam, da je uporabniku duševne stiske povzročilo zaradi malomarnosti in obrekovanja.

V omenjenem podjetju vse obtožbe Smallwooda zavračajo. Kot so dejali na obravnavi, so moškemu zbrisali uporabniško ime, s katerim je lahko igral igrico, saj je sodeloval pri menjavi realnega denarja, kar pa je v skladu s pravili igre prepovedano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.