Svet
1797 ogledov

Tragedija pri naših sosedih, med kopanjem utonila osemletna turistka

Plaža Bibione Profimedia
Med kopanjem na italijanski obali Jadrana je v ponedeljek utonila osemletna deklica iz Nemčije.

Po poročanju nemškega spletnega časopisa Bild so se družinske počitnice na italijanski obali končale z nočno moro: utonila je namreč osemletna deklica iz Nemčije. 

V priljubljenem obmorskem letovišču Bibione (vzhodno od Benetk), kamor radi zahajajo tudi številni Slovenci, se je v ponedeljek popoldne deklica, ki je sicer znala plavati, znašla v težavah. Ko so jo kopalci videli lebdeti na vodi, se je sprožil alarm. 

Po poročanju italijanskega dnevnika Il Messaggero se je alarm sprožil okoli 18.30, reševalci pa so deklico, ki ni kazala znakov življenja, potegnili iz vode na plaži pred trgom Piazzale Zenith in začeli z oživljanjem. Na pomoč so poklicali tudi helikopter, kljub enournim pa reševalci deklici niso uspeli rešiti življenja.  

Po poročanju italijanski medijev, je bila deklica na plaži s starši in se je šla zgolj igrat v plitvo vodo. Čeprav je znala plavati, vzrok njene smrti še vedno ni pojasnjen. Glede na nenavadno dogajanje se domneva, da je imela deklica zdravstvene težave, poroča Večernji list.

*Fotografija plaže Bibione je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.