Svet
8176 ogledov

Tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil 16-letnik

Svečka, sveča, smrt, žalovanje Profimedia
Tragedija v Veliki Britaniji.

16-letnika je blizu kraja Worksop stisnilo 9 metrov visoko drevo, ki ga je pomagal posekati. Šlo je za poletno delo, ki ga je začel opravljati po končanih izpitih.

Čeprav so policisti in reševalci prihiteli na kraj nesreče, je bilo za dečka že prepozno, tako so ga v soboto zjutraj razglasili za mrtvega.

Dva moška, ​​stara 28 in 31 let, so aretirali zaradi uboja, zaradi suma pomoči storilcu pa so prijeli tudi 28-letnico. Vsi trije ostajajo v policijskem pridržanju.

Kraj smrti je bil danes ograjen, v spomin na žrtev pa so domačini položili na desetine vencev. Spletno zbiranje sredstev za pomoč pri plačilu njegovega pogreba je zbralo več kot 4000 funtov, njegova mati Jadwiga Pawlowska pa je na Facebooku zapisala: "Zelo bom hvaležna za vsako pomoč mojemu sinu. Prosimo, delite prošnjo za zbiranje sredstev in nam pomagajte v tem težkem času." 

Policija je njegovo smrt opisala kot "tragičen incident" in dejala, da so njegovo družino podpirali posebej usposobljeni policisti. Domačin, ki živi v bližini dogodka, je povedal: "Da je nekaj narobe, sem ugotovil v soboto zjutraj, ko je reševalno vozilo prispelo na polje nasproti moje hiše. Sprva sem domneval, da mora biti prometna nesreča, saj živimo ob cesti, kjer ljudje vozijo zelo hitro. Potem pa sem pogledal ven in zagledal nešteto reševalcev. Šel sem pogledat, kaj se dogaja, ker je bilo očitno nekaj zelo resnega. Govoril sem z moškim, ki je rekel, da je bil mlad fant hudo poškodovan. Na prsi naj bi mu padlo drevo," je povedal domačin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.