Svet
2931 ogledov

Tragična smrt na letališču: Človeka posrkal delujoč motor letala

Schiphol letalo klm nesreča motor etališče
1/4
Epa
Na nizozemskem letališču Schiphol je umrl človek, ki je padel v motor potniškega letala družbe KLM.

Letališki delavci in potniki so bili po poročanju lokalnih medijev priča grozljivi tragediji. Nesreča se je namreč zgodila, ko so bili potniki in člani posadke že na letalu. Letalo vrste Embraer bi moralo vzleteti iz Schiphola v Amsterdamu in poleteli v Billund na Danskem.

Nizozemska policija, ki je na največjem nizozemskem letališču odgovorna za varnost, je sporočila, da so potniki morali zapustiti letalo, dogodek še preiskujejo. "Vsi potniki in zaposleni na zadevnem letu so se izkrcali in so v oskrbi," zapisali v izjavi.

Schiphol letalo klm nesreča motor etališče | Avtor: Epa Epa

Za potnike, ki so priče incidenta, bo zagotovljena psihološka podpora, so še sporočili policisti. Opozorili so, da so potniki 'pomembne priče', ki jim pomagajo razumeti, kaj se je točno zgodilo. 

Iz prvih poročil sicer ni jasno, ali je bila žrtev ena od potnikov ali je delala na letališču. Po navedbah nekaterih nizozemskih medijev pa naj bi v nesreči umrl eden od delavcev, ki je letalu pomagal pri pripravi na vzlet.

Schiphol letalo klm nesreča motor etališče | Avtor: Epa Epa

"Danes je prišlo do grozljive nesreče, oseba je padla v motor letala," so na uradnem računu Schiphol objavili na omrežju X in dodali: "V naših mislih so žrtvini sorodniki, poskrbeli smo za potnike in kolege, ki so bili priča dogodku."

Motor je v času incidenta deloval, kar nakazuje, da se je letalo pripravljalo na vzlet, poroča nizozemski dnevnik De Telegraaf. Eden od letaliških uslužbencev pa je povedal, da je letalo pred tem že začelo voziti vzvratno.

Schiphol letalo klm nesreča motor etališče | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 7
  • Kmodri_ 18:30 30.maj 2024.

    A je spet Boeing? Vprašam....

  • ico8 14:13 30.maj 2024.

    Uhhh, oseba je padla v motor… Izgleda, da je stal avion na repu ali pa, mogoce pagajo tam horizontalno!?