Svet
10178 ogledov

Trgovine določile poseben nakupovalni čas za upokojence in invalide

koronavirus Saša Despot
Boj proti koronavirusu. S posebnim urnikom želijo pomagati starejšim občanom, ki spadajo v rizično skupino ljudi, pri kateri je verjetnost zapletov zaradi okužbe s koronavirusom višja.

Koronavirus ne izbira žrtev. Zaradi njega umirajo mlajši in starejši, smrtnost pa je precej višja v starostni skupini nad 70 let, tudi zato, ker večina starostnikov boleha za kroničnimi boleznimi.

V Avstraliji sta zato dve trgovski verigi, Woolworths in Coles, določili poseben urnik nakupovanja, s katerim želijo upokojencem in invalidom omogočiti nakupovanje v manjši gneči. V trgovinah Woolworths bodo tako upokojenci in invalidi lahko vsak dan v miru nakupovali med 7. in 8. uro zjutraj, v prodajalnah Coles pa med 8. in 9. uro zjutraj. Ob vstopu v trgovino bodo morali pokazati upokojensko oziroma invalidsko kartico. 

Za ta korak so se odločili tudi zato, ker so se ljudje v prodajalnah prepirali zaradi toaletnega papirja. "S tem ukrepom bomo starejšim in invalidom dali priložnost, da v manjši gneči pridejo do najnujnejših stvari,“ pravijo pri Woolworths.

O podobnem ukrepu sedaj razmišljajo tudi druge trgovine v Avstraliji.

V Avstraliji je za virusom umrlo že 5 ljudi.
 

Komentarjev 2
  • marjeta698 12:29 16.marec 2020.

    KAJ PA NAŠI BRATJE V ARGENTINI

  • Janez_53 12:12 16.marec 2020.

    Draga novinarka Ir.K., a res mislite, da je pametno "bombardirati" ljudi z brezveznimi informacijami o ukrepih v AVSTRALIJI??? Gotovo se zavedate - ali bi se vsaj morali - da marsikdo prebere le naslov članka in potem prenaša takšne bombastične novice ...prikaži več naprej! VSAJ V TEM KRIZNEM ČASU SE IZOGIBAJTE ZA SLOVENIJO NEPOMEMBNIM NOVICAM!!! Upam, da imate toliko soli v glavi, da boste razločili, kaj je v tem trenutku za Slovenijo pomembno in kaj ne!