Svet
1674 ogledov

Trump: "Če bi jaz ostal predsednik, Rusija ne bi napadla Ukrajine"

Elon Musk Donald Trump Profimedia
Intervju milijarderja Elona Muska z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom se je začel s tehničnimi težavami.

Na platformi X, ki je v lasti Elona Muska, se je odvil pogovor med Muskom in Donaldom Trumpom. Zaradi tehničnih težav se je vse skupaj začelo 40 minut kasneje, kot je bilo najavljeno. Musk je za tehnične težave okrivil hekerski napad. Intervju je, ko se je naposled začel, spremljalo 1,3 milijona ljudi. 

Musk je uvodoma hvalil Trumpov pogum 13. julija, ko je v Pensilvaniji prišlo do poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika. Trump je povedal, da se bo v Butler, kjer se je napad zgodil, vrnil oktobra, ko bo tam potekal volilni shod.

V nadaljevanju sta spregovorila o številnih temah. Trump je izrazil željo, da bi ZDA imele podoben obrambni sistem, kot ga ima Izrael. Spregovorila sta tako o migracijah kot tudi o izobraževanju. Trump kot enega svojih prvih dejanj v primeru zmage napoveduje zaprtje ministrstva za izobraževanje in prenos odgovornosti za to področje na posamezne zvezne države. 

Med drugim je Trump ponovil, da Rusija ne bi napadla Ukrajine, če bi on ostal predsednik ZDA. Hvalil je tako ruskega predsednika Vladimirja Putina, kitajskega predsednika Xi Jinpinga in severnokorejskega voditelja Kim Jong Una. Avtoritarni vladarji so po njegovem mnenju najboljši. 

Elon Musk Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Menjavo v demokratrski stranki označil za državni udar

Komentiral je tudi dogajanje v demokratski stranki. Izrazil je jezo, ker je Kamala Harris postala demokratska kandidatka namesto aktualnega predsednika Joeja Bidna. Odločitev je označil za "državni udar". "Odkar se je vsa ta prevara začela, ni dala niti enega intervjuja," je dejal Trump. Ob tem je treba povedati, da je Trump po tem, ko je njegova protikandidatka postala Kamala Harris, izgubil vso prednost v anketah. 

Trump je pohvalil Muska zaradi načina, kako je slednji odpustil zaposlene v svojih podjetjih. "Poglej, kaj si naredil. Prideš in jih vprašaš, če želijo dati odpoved. Oni začnejo stavkati – ne bom imenoval podjetja, o katerem je govora – nato jim ti rečeš prav, vsi ste odpuščeni," je komentiral Trump. 

Dodajmo še, da je pred intervjujem Trump po več kot letu dni spet objavljal tudi na omrežju X, ki je bilo v prejšnji predvolilni tekmi in v času predsednikovanja njegovo glavno orodje komunikacije. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 20
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 11:45 13.avgust 2024.

    Bizaren je samo naslov tega članka!!!!!

  • Jernej65 11:24 13.avgust 2024.

    Tramp je popolnoma izgubil kompas. Sedaj mu še Mask pomaga s svojim X, da lahko trosi svoje laži. Ne bo mu pomagalo, Kamala ga bo na volitvah nabila, da se do smrti ne bo več pobral.

  • Ender3 10:35 13.avgust 2024.

    A to pomeni, da se je naš Xman JJ načakal čakajoč na ta intervju svojega idola Trumpa. Upam, da mu je vsaj baterija zdržala..Izjava o avtokratih je bil pravi balzam za njegova ušesa.