Svet
69 ogledov

Trump: Napad na Sirijo sem odobril, ko sem jedel čokoladno torto

Donald Trump EPA
Presenečenjem ameriškega predsednika ni videti konca. V današnjem intervjuju pojasnjuje skrajno nenavadne okoliščine v katerih se je odločil za napad na Sirijo.

V današnjem intervjuju za televizijsko mrežo Fox je ameriški predsednik Donald Trump na vprašanje novinarke Marie Bartiromo, kako so potekale priprave na raketni napad na Sirijo, odgovoril: "Sedeli smo za mizo, jedli smo večerjo, bili smo ravno pri desertu. Na krožnikih smo imeli čudovito čokoladno torto, ki jo je z užitkom jedel tudi kitajski predsednik Xi Jinping. Ravno v tistem trenutku so mi sporočili, da so naše ladje pripravljene na napad. Kaj torej narediti? Odločili smo se, da napademo. Kitajskemu kolegi sem rekel: "Gospod predsednik, naj vam nekaj pojasnim. Ravnokar smo izstrelili 59 raket." In pri tem naj omenim, da so vse zadele cilj. Neverjetno, ko pomisliš, da smo jih izstrelili stotine kilometrov stran. Briljantno. Genialno."

Način, na katerega vojno opisuje predsednik, je nadvse otročji. Kot bi bili šolarji na poti v muzej znanosti, pišejo nekateri ameriški mediji.

Trump pa nadaljuje: "Torej, rekel sem mu, da smo izstrelili 59 raket. In da želim, da je s tem seznanjen. Nisem želel, da gre domov. V Palm Beachu je bil čudovit dan, z večerjo smo skoraj končali. In kaj naredi on? Kakšnih deset sekund je bil tiho, nato je prevajalce še enkrat vprašal, naj mu prevede, kar sem dejal. To se mi ni zdel dober znak. Nato pa mi je rekel, da si vsakdo, ki je tako krut, da uporabi plin tudi na otrocih, to zasluži."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • jozicamurn 22:07 13.april 2017.

    Umetno obtoževanje kapitalistov v pomoč svojim kreiranim isisovcem. Američani so napadli brez dokazov in verjeli "belim čeladam", ki so isis propaganda. Retardiranec imenovan "goldfinger" hoče izjaviti nekaj pametnega pa mu ne uspeva, ker je za to potrebna več kot ena ...prikaži več celica v možganih, katere dodatno pač nima.

  • Avatar praufo
    praufo 16:40 13.april 2017.

    pretiravaš, so tudi taki, ki delajo cele dneve za mizerno plačo ali pa še to ne in ne vem kaj imajo oni s tem, ... no če bo tvoja želja izpolnjena, se bo tudi njihovo trpljenje prej končalo

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:21 13.april 2017.

    Naj se čimprej ponovno zgodi 11. september in naj čimveč Američanov pocrka! Ameriška golazen nima pravice do življenja!