Svet
257 ogledov

Trump s prstom pokazal na Iran

Donald Trump Epa
Trumpova kampanja trdi, da je bila tarča hekerskega napada, za katerim je Iran.

Kampanja republikanca Donalda Trumpa za ameriške predsedniške volitve je v soboto sporočila, da je prišlo do vdora v nekatere njihove interne komunikacije. Za hekerski napad je okrivila iransko vlado, a ni posredovala dokazov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Spletni medij Politico je pred tem poročal, da je julija začel prejemati elektronsko pošto od anonimnega vira, ki je ponujal verodostojne dokumente Trumpovega osebja, vključno s poročilom o potencialnih ranljivostih podpredsedniškega kandidata JD Vancea.

"Ti dokumenti so bili nezakonito pridobljeni iz tujih virov, sovražnih ZDA, njihov namen pa je bil vmešavanje v volitve leta 2024 in sejanje kaosa v našem demokratičnem procesu," je v izjavi za javnost poudaril tiskovni predstavnik Trumpove kampanje Steven Cheung.

Ob tem je omenil poročilo Microsofta iz tega tedna, da so iranski hekerji junija poslali elektronsko pošto visokemu uradniku v predsedniški kampanji.

predvolilno soočenje biden trump zda | Avtor: Epa Epa

Trump je v soboto zvečer na svojem družbenem omrežju Truth Social objavil, da je Microsoft kampanjo obvestil, da je Iran vdrl na eno od njegovih spletnih mest. Obtožil je Iran in dodal, da lahko dobijo le javno dostopne informacije. Več o vdoru ni pojasnil.

Iranska stalna misija pri Združenih narodih v New Yorku je sporočila, da iranska vlada nima nobenega namena ali motiva za vmešavanje v predsedniške volitve v ZDA. "Takšnim poročilom ne verjamemo," so dodali v odgovor na obtožbe Trumpove kampanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Jernej65 12:37 11.avgust 2024.

    Kreten od kretenov že sam več ne ve kaj govori. Njegova ladja se potaplja kot Titanik. Nepooblaščeno je uporabil celo pesem od Celine Dion, da bi to še bolj nazorno pokazal, vendar je prebutast, da bi se tega zavedal. Laže ...prikaži več že vse povprek in si izmišljuje neke zgodbe, ki sploh niso resnične. Kamala ga bo nabila, da se do smrti ne bo več pobral. Komaj se še drži nad vodo in hlasta za zrakom, kamen ga pa vleče na dno barabo dvolično.