Svet
13 ogledov

Turisti med žrtvami nesreče

V prometni nesreči v bližini egiptovskega letovišča Hurgada je umrlo osem tujih Žurnal24 main
V nesreči turističnega avtobusa blizu turškega letovišča Antalya, na katerem so bili ruski turisti, je umrlo 16 ljudi, 25 pa jih je bilo ranjenih.

Kot je razvidno iz televizijskih posnetkov, je avtobus zgodaj zjutraj zdrsnil s ceste, zapeljal s šest metrov visokega mostu v reko in pristal na strehi. Med mrtvimi sta poleg ruskih turistov tudi turški voznik avtobusa in vodič.

Namestnik guvernerja Antalye Mehmet Seyman je za tamkajšno tiskovno agencijo dejal, da je v nesreči umrlo 16 ljudi, 25 turistov pa je bilo ranjenih. Dodal je, da se reševalci trudijo iz razbitin izvleči ponesrečence.

Po poročanju CNN Turk naj bi se nesreča zgodila, ker je voznik zaspal za volanom. Avtobus je bil sicer na poti iz letoviškega mesta Alanya, ki je še posebej priljubljen med ruskimi in nemškimi turisti, v znamenite Pamukale, znane po zanimivih skulpturah, ki jih je voda izoblikovala iz apnenčaste sige.

Vsako leto v prometnih nesrečah na turških cestah umre na tisoče ljudi, večinoma zaradi neprevidne vožnje in slabo vzdrževanih cest.

Antalya velja za eno izmed najbolj priljubljenih turških obmorskih destinacij, ki jo vsako leto obišče več milijonov turistov. Med njimi je največ Nemcev, Rusov in Britancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.