Svet
58766 ogledov

Turisti v tej državi množično izginjajo

Tenerife epa
V samo šestih mesecih je izginilo enajst ljudi. Številni primeri izginotij ostajajo nerešeni že skoraj 40 let.

Pred tremi tedni je na Tenerifih izginil 19-letni Jay Slater. V samo šestih mesecih je Slater že enajsta oseba, ki jo pogrešajo na tem otoku. Slater se je s prijatelji udeležil tridnevnega glasbenega festivala na jugu Tenerifa. Po festivalu je odšel skupaj z dvema moškima, ki ju je spoznal na festivalu, v gorsko vasico Masca. 17. junija okoli 8. ure zjutraj so Slaterja videli zadnjič. Hotel je na avtobus, ki bi ga odpeljal do kraja, kjer je stanoval. Ofelia Medina Hernandez, zadnja oseba, ki ga je videla, mu je povedala, da gre naslednji avtobus ob 10. uri. Slater se je po njenih besedah na pot odpravil peš in "v napačno smer". Ob 8.50 je poklical prijateljico Lucy Mae Law in ji povedal, da se je na pot od Masce do Los Cristianosa, kjer je stanoval, odpravil peš. Dodal je, da ima samo še en odstotek baterije na telefonu in da potrebuje vodo. Njegova zadnja znana lokacija je bila v narodnem parku Rural de Teno. Slater je opravil video klic. Njegov prijatelj Brad Hargreaves je na podlagi klica sklepal, da je Slaterju zdrsnilo na grušču.

Pristojne službe so ga trinajst dni iskale s pomočjo psov, dronov in helikopterja. Konec junija so iskanje prekinili.

Slater je eden številnih turistov, ki so v preteklih letih izginili na otoku. Nekateri se bojijo, da bi lahko bil Slater žrtev boja mamilarskih družb za prevlado na otoku, piše MailOnline. V zadnjih šestih mesecih je to že enajsta pogrešana oseba. 

Tenerife iskalna akcija Jay Slater | Avtor: Profimedia Profimedia

Več nenavadnih primerov

Sredi marca sta izginila 27-letna Mehičanka in njen dveletni sin, ki sta bila v Santa Cruz de Tenerife. Združenje SOS Desaparecidos je sporočilo, da preiskuje možen primer ugrabitve otroka in se boji, da bi lahko otroka odpeljali iz države.

Natalia Belavus in Vladimir Marcella, mati in sin iz Belorusije, sta izginila 27. marca. Društvo SOS Desaparecidos je kasneje sporočilo, da sumi, da je šlo za ugrabitev.

71-letni Marc Francis Olbrechts, domnevno belgijski državljan, je izginil 24. aprila. Nazadnje so ga videli v Adejeju na jugozahodu Tenerifa.Truplo njegove 66-letne žene Laure Gaston so našli v vodi blizu Arica. 

Marek Siedlecki, poljski državljan, je izginil 14. junija, tri dni pred izginotjem Jaya Slaterja. Namenjen naj bi bil proti Lanzarotu, od koder naj bi odpotoval proti domu. Poljski mediji poročajo, da je Marek plul na svoji ladji Nautis in da so ga nazadnje videli v vodi. Po več telefonskih pogovorih z izkušenimi jadralci sumijo, da sta mu odpovedala elektronika in krmiljenje.

Kanarski otoki so lani sprejeli okoli 16 milijonov gostov. Stalno prebivalstvo sedmih otokov, ki sestavljajo to slikovito otočje, šteje zgolj 2,2 milijona ljudi. Domačinom je dovolj masovnega turizma, zato so se odločili ukrepati.

Noelia Hernandez Martin, 17-letna deklica, je izginila 23. januarja v kraju San Cristobal de La Laguna na severu otoka.

60-letni Juan Cabrera Gonzalez je pogrešan od 13. januarja. Nazadnje so ga videli v La Oratavi. Rayco Garcia Diaz je izginil 15. marca v kraju Barranco Hondo-Candelaria na Tenerifu. Nazadnje so ga videli v njegovem avtomobilu.  

Ryan Cooney, 28-letnik iz Irske, je izginil, potem ko je bil novembra lani med počitnicami na Tenerifih domnevno napaden in oropan. Nazadnje so ga videli v stanovanjskem kompleksu v Playi de las Americas 9. novembra. Edina sled, ki so jo našli, je bil njegov potni list. Čez nekaj dni se se je Ryan nenadoma znova pojavil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 18:17 11.julij 2024.

    V Sloveniji pa v Bohinjskem kotu!