Svet
0 ogledov

Turistom bolj kot požari nagaja burja

Gašenje požara Hrvoje Jelavić/Pixsell
Turisti, ki letujejo na Hvaru, Braču ali v bližini Šibenika, si lahko že oddahnejo, saj so požari, ki so divjali na območju, pod nadzorom. Jo je pa zagodla močna burja, zaradi katere so morali reševati več bark.

Največji požar na šibeniškem območju je včeraj blizu Grebaštice zanetil nek 56-letni Zagrebčan, ko se je med delom na vikendu njegovo ključavničarsko orodje preveč iskrilo. Gasilci so se s požarom borili ves včerajšnji dan, nagajala jim je tudi burja. Kljub pomoči kanaderjev je zgorelo kar 750 hektarjev, škoda pa je velika, saj so bili vmes tudi nasadi oljk in vinogradi.

Burja na morju | Avtor: Goran Kovačić/Pixsell Goran Kovačić/Pixsell
Na Hvaru pri Sućuraju v zalivu Mlaska je ogenj že pod kontrolo, potem ko je včeraj zajel okoli 25 hektarjev gostega borovega gozda. Ukrotili so tudi ognjenega petelina pri Pičišću na otoku Brač. Že sinoči so pogasili požar pri Trogirju.

Zaradi burje niso mogli na obalo

Velik del Jadrana pa je danes paralizirala močna burja, zaradi česar so morali iti reševalci v akcijo kar nekjakrat. Tako so pri Molatu pomagali jahti brez goriva, pri Pašmanu pa je druga jahta ostala brez elektrike, poroča 24sata. Pri Novigradu so nekega jadralnega deskarja rešili na obalo, medtem ko je pri Splitu pet otrok neuspešno poganjalo pedolinu proti obali. K sreči jim je na pomoč priskočila neka jadrnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.