Svet
7022 ogledov

Učiteljica pretepala otroke v osnovni šoli

Zloraba Shutterstock
Nov škandal zaradi kršenja otrokovih pravic.

Potem ko je Slovenijo dodobro pretresel škandal zaradi dogajanja v zasebnem zavodu Kengurujčki, imajo podobno zgodbo tudi streljaj stran od slovenske meje, v hrvaški Istri.

Tožilstvo v Pulju je vložilo obtožnico zoper 47-letno učiteljico, ki je pretepala učence v osnovni šoli. Obtožnica jo bremeni kaznivega dejanja kršenja otrokovih pravic.

V obtožnici med drugim piše, da je zaposlena v eni izmed osnovnih šol na območju Istarske županije kot učiteljica, ki se je zavedala, da s svojimi dejanji ogroža zdrav psihični in emocionalni razvoj petih mladoletnih učencev ter da jim prizadeja fizično in psihično bolečino, slednje v več primerih udarjala in jih pretepala. Otroci so se je bali.

Zloraba Kengurujček Slovenija Bodo posnetki vzgojiteljice sploh lahko uporabljeni na sodišču?

Hrvaški mediji zaradi varstva podatkov ne poročajo, za katero šolo in učiteljico gre, je pa primer dvignil precej prahu v tamkajšnji javnosti. Komentirala ga je tudi pristojna ministrica Blaženka Divjak, ki je poudarila, da je kakršnokoli nasilje v šoli nedopustno. "Pri nasilju nad otrokom so posledice dolgoročne, težko jih je celo ublažiti."

Divjakova je dodala, da bo ministrstvo vložilo dodatne napore za nove programe, s katerimi bi še bolj učinkovito preprečevali nasilje v šolah, saj primer istrske šole nemara ni osamljen. Otroci in starši se le o tem bojijo spregovoriti.

Zloraba Slovenija S flomastrom nad neprimerno ali surovo ravnanje zavod Kengurujčki Surovo ravnanje Slovenija Minister zaradi Kengurujčkov s tem videom opozarja starše

* Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.