Svet
47892 ogledov

Ukrajina zajela ruske vojake: To sporočajo njihovim materam

Ukrajina, vojna, Kijev Profimedia
Ukrajina je danes pozvala zaskrbljene matere ruskih vojakov, naj pridejo po svoje sinove, ki so jih zajeli na bojišču, je sporočilo ukrajinsko obrambno ministrstvo. Teden dni po ruski invaziji na Ukrajino Kijev trdi, da je zajel več deset ruskih vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sprejeta je bila odločitev, da se zajete ruske vojake izroči njihovim materam, če pridejo po njih v Ukrajino, v Kijev," je v izjavi sporočilo obrambno ministrstvo. "V nasprotju s Putinovimi fašisti se Ukrajinci ne borimo proti materam in njihovim ujetim otrokom," so sporočili iz Kijeva.

Ukrajina si prizadeva oslabiti podporo ruske javnosti invaziji tudi z odprtjem telefonske linije, na kateri lahko ruski starši izvedo, ali so njihovi sinovi med mrtvimi ali zajetimi. Po spletu sicer krožijo številni posnetki, ki prikazujejo zmedene in razorožene mlade moške v uniformah.

Komentarjev 25
  • Avatar Syn
    Syn 06:29 28.marec 2022.

    Še malo pa bodo Ukronacisti dokončno poraženi. Tem svinjarom so šteti dnevi.

  • rd2dmk2 09:29 03.marec 2022.

    antikrist in vsi ostali sovražniki nalistov, fašistov, komunistov , kapitalistov zdej imate dejansko edino možnost da nekaj naredite da bo svet lepši. culo na rame in hajd v ukrajino pa začnite čistit svet.. če sem čist pošten. še bolj čist ...prikaži večt bi svet bil, ko bo čistilo tudi vas očistilo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:21 02.marec 2022.

    Pobijajo civiliste, namesto, da bi se uprli Putinu, ko jih zajame sovražnik, ki jim da možnost, da pokličejo mame in da jih pridejo iskati, pa jokajo kot mali dojenčki. Jaki vojščaki. Mili bože!