Svet
11 ogledov

Umrli trije turisti

Cesta iz Šarm el Šejka v Kairo Irma Hus
V bombnem napadu na turistični avtobus na Sinaju več mrtvih.

V bombnem napadu na avtobus, poln pretežno južnokorejskih turistov, na egiptovskem Sinaju blizu meje z Izraelom so bili danes ubiti štirje ljudje. Avtobus je prevažal 33 turistov blizu sinajskega letoviškega mesta Taba, ko je odjeknila eksplozija, v kateri je bilo ranjenih še 13 ljudi.

V napadu so bili po navedbah egiptovskih oblasti ubiti trije južnokorejski turisti in egiptovski voznik avtobusa. Na zunanjem ministrstvu v Seulu so potrdili, da sta bila ubita dva južnokorejska državljana, ki sta bila na potovanju v organizaciji krščanske cerkve.

Bomba v avtobusu

Eksplozijo naj bi po dosedanjih ugotovitvah povzročila bomba, ki je bila nameščena v avtobusu. Odgovornost za napad ni prevzel še nihče, po navedbah izraelske policije pa na avtobusu ni bilo izraelskih državljanov.

Sinajski polotok je sicer, odkar je vojska julija lani odstavila egiptovskega predsednika Mohameda Mursija, prizorišče srditih spopadov med skrajneži in egiptovskimi varnostnimi silami. V napadih na Sinaju so bili ubiti že številni policisti in vojaki, današnja eksplozija pa je prvi primer napada na turiste, odkar so strmoglavili Mursija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.