Svet
16 ogledov

Usoda Gadafijevega sina še neznana

Saif Al-Islam, sin Moamerja Gadafija. Reuters
V Haagu naj bi bilo že odločeno, da bodo Gadafijevega sina izročili Libiji; vendar pa predstavniki sodišča to zanikajo.

Mednarodno sodišče v Haagu še ni odločilo, ali bodo sinu pokojnega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, Saifu al-Islamu Gadafiju, sodili v Libiji. Za Reuters so predstavniki haaškega sodišča zanikali, da bi bilo glede tega že odločeno; libijski minister Ali Khalifa Ashur je sicer pred tem dejal, da je Libija zaprosila za izročitev, v Haagu pa da so na to pristali.

Nov pakt za prihodnost

Pred dnevi pa sta Italija in Libija v Tripoliju podpisali nov politični pakt, s katerim sta po strmoglavljenju Moamerja Gadafija na novo opredelili medsebojne odnose. Tako imenovano deklaracijo iz Tripolija sta slovesno podpisala Mario Monti in njegov libijski kolega Abdel Rahim al Kib.

Libijski premier je ob podpisu nakazal, da so stari pakt o prijateljstvu za zdaj "postavili na stranski tir". "Libija se je spremenila. Tisto pogodbo je podpisala ena sama oseba. Pomembno je, da je odnos prijateljski ter utemeljen na vzajemnem spoštovanju in upoštevanju," je poudaril al Kib.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.