Svet
40 ogledov

Uzakonitev seksa po smrti

truplo mrtvašnica Žurnal24 main
V Egiptu naj bi kmalu sprejeli zakon, ki bo možem dovoljeval, da imajo lahko spolni odnos s svojo ženo še do šest ur po njeni smrti.

Kontroverzni člen je del nove zakonodaje, ki jo želi skozi postopek potrditi parlament, v katerem imajo islamisti prevladujočo besedo. Seks po smrti je postal aktualen pred enim letom, ko je klerik Zamzami Abdul Bari omenil, da zakon med možem in ženo velja tudi po smrti in da so poleg moških do spolnega odnosa s svojim mrtvim partnerjem upravičene tudi ženske.

Kot je znano, mora biti sicer pogreb pokojnika v muslimanskem svetu opravljen čim prej po smrti, če je mogoče – še istega dne. Uzakonjenje "seksa za slovo", kot so ga poimenovali, pa je sprožilo veliko nasprotovanj in odkritega ogorčenja med ljudmi. "To je neverjetno, dajanje takšne pravice možu je katastrofa. Ali je islam resnično padel tako nizko? ... Ali ljudje resnično razmišljajo tako?", se je po poročanju Daily Maila spraševal Džaber Al Karmouti, priljubljeni televizijski voditelj.

Ženskam spet priprta vrata

Zakonodaja pa buri duhove tudi zaradi drugih določil. Tako naj bi bila odslej poroka mogoča že s 14 leti, prav tako pa skupine za zaščito žensk opozarjajo, da bodo ženske zaradi določil zakonov odslej precej bolj odrinjene od izobrazbe in zaposlovanja, kot je bilo to v času diktatorja Hosnija Mubaraka.

Komentarjev 4
  • Kartakoen 23:37 28.april 2012.

    Koliko kretena moraš biti, da povzameš tako neresnično novico in je ne greš niti preveriti?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:35 28.april 2012.

    Nekrofilija je to,kaj pa sploh lahko pričakuješ od tele zelene obrezane bratovščine?

  • mia 07:03 27.april 2012.

    absurd. ni to že posilstvo?